Povestea celui mai popular cardiolog: Vasi Rădulescu, medicul iubit de zeci de mii de români

Medicul Vasi Rădulescu este unul dintre cei mai populari români de pe Facebook, unde le oferă oamenilor sfaturi şi îndrumare, scrie despre inimă şi suflet, dar şi despre lucrurile de care avem nevoie pentru a fi fericiţi şi sănătoşi. Vasi Rădulescu nu scrie însă doar pe Facebook. Cardiologul a lansat anul acesta cartea „Dragă inimă“, care s-a bucurat de un real succes, şi urmează să scoată al doilea volum, „Culorile uitării“.

Invitat la Adevărul Llive, Vasi Rădulescu a vorbit despre lucrurile care stau la baza sănătăţii unei persoane, cât de mult influenţează emoţiile apariţia bolilor şi care sunt cele mai întâlnite mituri privind vindecările miraculoase.

Suplimentele alimentare

Deşi majoritatea oamenilor sunt tenataţi să apeleze la suplimente alimentare când sunt lipsiţi de vitalitate, Vasi Rădulescu susţine că acestea pot da rezultate doar în condiţiile în care analizele indică carenţe clare.

„În situaţii clare pot da rezultate, dar nu atunci când aşteptăm să avem neuroni care funcţionează mai bine, să avem energie sau o mai bună imunitate. Colegul Alexis Cochino spunea la un moment dat că imunitatea este ca o centrală atomo-nucleară. Dacă vrei să o influenţezi cu ceva, e ca şi când te duci cu şurubelniţa şi umbli pe la reactor. Nu poţi să faci asta. Sunt nişte procese atât de bine reglate, atât de fine, încât nu poţi acţiona din afară. Imunitatea este o reacţie la stilul de viaţă, la starea psihologică, interacţiunea cu alţi oameni şi multe alte lucruri“, a spus Vasi Rădulescu.

Depresia, unul din factorii declanşatori ai bolilor

Întrebat dacă emoţiile pot fi unul din factorii declanşatori ai bolilor, Vasi Rădulescu a confirmat şi a amintit de faptul că una din patru persoane se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu depresia, boală care creşte riscul de apariţie a altor probleme, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare şi diabetul.

„Pierdem raporturile cu tot ce înseamnă viaţa simplă, tindem să trăim pe un câmp de bătălie, când ar trebui să trăim pe un câmp de joacă. Lupta noastră este să rămânem zdraveni la cap. Din păcate, acestea sunt vremurile în care trăim. Depresia ridică riscul către orice afecţiune: cardiovasculară, neurologică, diabet. Trebuie să reînvăţăm să vorbim deschis despre problemele pe care le avem, inclusiv despre anxietate sau depresie, să apelăm la specialist atunci când este nevoie şi să scăpăm de stigmatizarea societăţii care spune că suntem slabi dacă ne spunem problemele“.

Apa alcalină

„Nu există niciun studiu care să-i arate vreun fundament. PH-ul este atent reglat în corp de nişte sisteme şi nu are loc mare de baleiaj. Nu pot să spun că am aciditate în corp şi vin cu apă alcalină şi neutralizez aciditatea, e o fabulaţie. Nu există niciun studiu care să afirme vreun efect benefic“, a mai spus medicul Vasi Rădulescu.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *