Dacã vrei sã scapi de acest obicei nociv şi sã pierzi câteva kilograme, iatã 7 trucuri de la Gerlinea expert în slãbire:
Nu sãri peste nicio masã
Înfometarea îți poate provoca atacuri de foame şi vei ajunge sã consumi pânã la de doua ori mai multe calorii.
STOP capcanelor din supermarket
Ca sã nu cedezi tentațiilor din magazine, nu pleca la cumpãrãturi cu burta goalã. Astfel, ca sã te menții pe linia de plutire a regimului, fii pe fazã şi pregãteşte-ți o listã de shopping.
Bea 1,5 l de apã pe zi
Dacã vei bea apã pe parcursul zilei, o sã ai stomacul plin şi o sã te simți satulã.
Mestecã bine şi acordã-ți timp pentru masã
Ia-ți timpul necesar ca sã mesteci bine alimentele. Ştiai cã stomacului îi sunt necesare 20 de minute ca sã trimitã creierului semnalul de sațietate? O digestie bunã se obține cu calm şi, mai ales, prin evitarea efectuãrii a mai multor lucruri deodatã.
Alege alimente cu indice glicemic mic
Indicele glicemic (IG) ne permite sã clasificãm alimentele în funcție de efectul lor asupra glicemiei (creşteri ale valorilor glucozei în sânge). Cu cât un aliment va avea un IG mai mic, cu atât va fi mai lentã valoarea de difuzie a glucozei în organism. Şi, astfel, stomacul tãu va „țipa” de foame mai puțin. Pe de altã parte, cu cât indicele glicemic al unui aliment va fi mai mare, cu atât organismul va secreta mai multã insulinã şi va favoriza stocarea glucozei sub formã de grãsime. Un indice glicemic mare este cel peste 50.
Opteazã pentru alimente bogate în fibre
De ce? Pentru cã acestea conțin mai multe vitamine şi minerale şi pentru cã au un efect de sațiozitate. Alegeți pâine integralã, paste, orez integral, fructe şi legume crude.
Add comment