FOTO lipstiq.com

Puși la zid pentru că nu se pricep la comunicare, bărbații sunt apărați de psihologi care spun că aceștia au mai mult decât oricând nevoie de conexiune emoțională. Ba mai mult, specialiștii sunt de părere că femeia este cea care are rolul de a-și cuprinde emoțional partenerul, cuvintele fiind cele care transformă relația într-o legătură specială. Femeia este emoție, iar bărbatul putere.

„Te respect“, „Te apreciez“ și „Te accept așa cum ești“ sunt cuvintele magice pe care bărbații au nevoie să le audă de la partenerele lor, susține psihoterapeutului american James Allen Hanrahan.

„Te respect“
 
Poate că nici un alt cuvânt nu este mai important pentru un bărbat decât respectul pe care partenera i-l poartă. Când îi spui unui bărbat că îl respecți, mesajul care ajunge la el este că este suficient de bun pentr tine, că este acceptat și apreciat. Reușitele lui profesionale și eforturile pe care le face pentru parteneră merită amintite și admirate.

„Te apreciez“ 
 
Când îi spui unui bărbat că-l apreciezi îl provoci să fie în fiecare zi mai bun pentru tine.
Oricât de simplu ar putea suna, unui bărbat îi crește încrederea în sine știind că este apreciat și că-și poate face partenera fericită. Lipsa de apreciere este unul din motivele care pot pune capăt unei relații. Oamenii, fie bărbați sau femei, au nevoie să fie apreciați pentru ceea ce fac. Le oferă energie și motivație pentru a se autodepăși.

„Te accept așa cum ești“ 
 
În lumea bărbaților, acceptarea este cuvântul cheie atunci când vine vorba de echilibru. Dincolo de puterea lor fizică, din punct de vedere emoțional ei au nevoie să fie cuprinși de energia feminină. Vor să știe că sunt acceptați așa cum sunt.  Este unul din lucrurile care nu au efect atunci când este spus în mod direct, ci atunci când este demonstrate prin acțiuni și fapte. Bărbații sunt conștienți de greșelile lor, faptul că femeia de lângă ei îi accept așa cum sunt este o mare eliberare de nesiguranță și stres.
Toți vrem să știm că partenerul știe că nu suntem perfecți, iar acceptarea este unul din cele mai importante daruri care pot fi oferite într-un cuplu.

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *