Sezonul de primăvară şi, desigur, sărbătoarea Paştelui sporesc numărul rezervărilor online, comparativ cu celelalte luni ale anului, afirmă hotelierii. Anul acesta, românii preferă destinaţiile din ţară, în detrimentul marilor capitale europene, astfel că 89% dintre respondenţi au optat pentru o vacanţă în România.
Sărbătoarea Paştelui este pretextul perfect al românilor pentru o escapadă alături de cei dragi, astfel că aproape un sfert dintre români şi-au făcut deja planuri de călătorie, potrivit unui studiu realizat în luna martie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. În topul preferinţelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%).

Pentru a marca atmosfera festivă a perioadei, hotelierii îşi întâmpină clienţii cu numeroase servicii şi facilităţi, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness. Mai mult, aceştia pregătesc meniuri tradiţionale şi decoruri în tandem cu sărbătoarea Paştelui.
Românii sunt dispuşi să cheltuiască 300-600 de lei de persoană pentru o mini-vacanţă de Paşte

Potrivit studiului, majoritatea celor care se cazează optează pentru un pachet de două-trei nopţi, iar preţul mediu pentru un sejur variază de la 300-600 de lei/persoană. De asemenea, cei mai mulţi preferă să călătorească alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Destinaţiile preferate pentru deplasarea de Paşte sunt reprezentate de regiunile în care tradiţiile şi obiceiurile se bucură în continuare de ecou şi de admiraţie din partea localnicilor şi a turiştilor. Astfel că, cele mai iubite dintre acestea sunt satele din Bucovina (33%), Transilvania (27%) şi Valea Prahovei (24%).
Activităţile preferate de vacanţă: vizitarea obiectivelor turistice şi drumeţiile

Vizitarea atracţiilor turistice se află pe lista activităţilor de vacanţă pentru 45% dintre români. Apreciate sunt şi drumeţiile în natură, relaxarea la SPA sau sporturile indoor sau outdoor.

Atunci când îşi aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt preţul (41%), facilităţile de relaxare, precum accesul la SPA şi existenţa unui loc de joacă sau piscină (27%).
Românii preferă să îşi rezerve vacanţa online

Aproximativ 70% dintre respondenţi au declarat că preferă să îşi achiziţioneze pachetele de vacanţă prin intermediul platformelor de rezervare online, apreciind rapiditatea şi transparenţa operaţiunii, informaţiile oferite, precum şi multitudinea ofertelor şi a eventualelor beneficii oferite exclusiv online.

Studiul a fost realizat în luna martie, 2018, pe un eşantion de 1475 persoane.

FOTO Adevarul

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *