Expunerea la razele ultraviolete din timpul verii lasă urme pe pielea noastră, efectele fiind devastatoare în lunile de toamnă când tenul este supus temperaturilor scăzute. Aceasta este mai uscată, deshidratată, se pot observa riduri sau linii fine şi cel mai grav, pot apărea pete pigmentare. Vântul provoacă daune la suprafaţă schimbând textura tenului, iar razele UVA acţionează în profunzime, rupând fibroblaştii responsabili pentru producerea de colagen.

Dimineaţa şi seara sunt esenţiale demachierea, tonifierea şi hidratarea pielii

Toamna este momentul în care ritualul de îngrijire al pielii se schimbă, grija fiind focusată în special pe hrănirea şi repararea tenului. Este perioada potrivită pentru a începe un tratament care să repare daunele cauzate de razele UV şi să lupte pentru estomparea petelor.

„Pentru a trata o problemă şi pentru a menţine sănătatea pielii, avem nevoie de o rutină zilnică potrivită. Dimineaţa şi seara sunt esenţiale demachierea, tonifierea şi hidratarea pielii. Vom alege produse potrivite tenului nostru, recomandate de un specialist în urma unei analize a tenului. Crema aplicată seara trebuie să conţină ingrediente de regenerare şi reparare, cea de zi protecţie împotriva soarelui dar şi împotriva poluării din mediu. Chiar dacă nu mai simţim soarele la fel de puternic că vara, razele UV sunt la fel de dăunătoare. De aceea protecţia nu ar trebui să  lipsească indiferent dacă e nor, plouă, e soare sau zăpadă“, ne sfătuieşte Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania.

Săptămânal putem menţine acasă efectele tratamentelor faciale prin folosirea unui exfoliant blând sau a măştilor cremoase uşor de utilizat. Nu uităm nici de crema de corp pe care o aplicăm după fiecare baie, pentru hidratare şi catifelare. Specialistul recomandă Repêchage Biolight,  un tratament ce lupta împotriva hiperpigmentaţiei, dar are multiple beneficii. Conţine un peeling cu alfa hidroxi acizi ce exfoliază şi regenerează, dar şi ingrediente ce refac elasticitatea şi repara AND-ul celulelor.

Fructele de toamnă, ideale pentru hrănirea tenului

Chiar dacă vei merge pe mâna unui profesionist, asta nu înseamnă ca nu poţi profita din plin de darurile toamnei, lăsând pielea să profite de proprietăţile nutritive ale acestora. Merele revitalizează tenul, gutuia previne ridurile, prunele au proprietăţi astringent, iar perele tratează tenul sensibil.

Vremea mai rece face ca pielea noastră să aibă nevoie de vitamina C. Un antioxidant puternic, vitamina C luptă cu radicalii liberi, înainte ca acestia sa afecteze sanatatea dermei. Trebuie să o aplici direct pe piele în sezonul rece.

Cu un ritual simplu de îngrijire acasă şi cu vizitele periodice la dermatolog, pielea îşi va menţine sănătatea şi vitalitatea, iar semnele îmbătrânirii se vor vedea mult mai târziu.

FOTO Fit.pl

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *