Cele mai căutate destinaţii de către români în perioada 1 iunie – 31 august 2018 sunt cele care împart acelaşi continent european şi din care, implicit, nu lipseşte un strop de mare. Grecia, Italia, Spania, Cipru sunt principalele ţări către care mai mulţi români se îndreaptă vara aceasta. În topul preferinţelor se află Barcelona, care a înregistrat cele mai multe căutări de zbor, fiind urmată de Heraklion şi Paphos. Totodată, Portugalia şi Franţa continuă lista destinaţiilor către care românii zboară pentru o vacanţă la plajă, rămânând în principal în Lisabona şi, respectiv, în Nisa.

La plajă în marile oraşe europene – Atena, cea mai ieftină destinaţie

Dintre 10 cele mai populare destinaţii, cea mai ieftină din punct de vedere al costului de zbor este Atena, conform datelor momondo.ro. Un zbor dus-întors către capitala Greciei costă, în medie, 83 de euro / persoană. În această vară, odată cu introducerea ofertelor de zbor direct, Paphos a devenit mai accesibil călătorilor care pornesc la drum din Bucureşti. Acest oraş cu ieşire la Marea Mediterană a urcat rapid în topul căutărilor, fiind a doua cea mai ieftină destinaţie în care poţi ajunge plătind, în medie, 134 de euro pentru un zbor dus-întors în lunile de vară.

Costuri uşor mai ridicate sunt pentru o călătorie către Palermo, în medie de 140 de euro, fiind a treia cea mai ieftină destinaţie în care mai mulţi români merg în concediu la plajă vara aceasta. Pe de altă parte, Lisabona este cea mai scumpă destinaţie, pentru care va trebui să plăteşti mai mult decât dublu, comparativ cu zborul către Atena, dacă ai în plan o vacanţă acolo în această vară.

Şapte zile de cazare la hotel în Europa, în medie 476 de euro

În ceea ce priveşte costurile de cazare pe timpul verii la un hotel de 3-4 stele în marile oraşe preferate de călătorii români, acestea schimbă uşor topul celor mai ieftine destinaţii.

Conform analizei motorului de căutare momondo.ro, Atena rămâne cea mai ieftină opţiune pentru vacanţă de vară din punct de vedere al preţului pe care românii îl vor plăti la cazare. Pentru o săptămână într-un hotel de 3-4 stele, bugetul mediu ajunge la aproximativ 476 de euro. Palermo este a doua cea mai ieftină destinaţie de cazare din topul preferinţelor românilor în perioada iunie – august 2018, cu un cost mediu de 497 de euro pentru şapte nopţi de odihnă la hotel.

Deşi costurile de zbor către cea mai căutată destinaţie de către români pentru vara aceasta, Barcelona, o poziţionează în primele cinci cele mai ieftine din top 10, când vine vorba de cazarea la hotel, capitala catalană este printre cele mai scumpe opţiuni, alături de Lisabona, Palma de Mallorca şi Nisa. Costurile medii pentru o săptămână la hotel de 3-4 stele sunt cuprinse între 777 şi 812 euro în aceste destinaţii.

Cele mai ieftine destinatii internationale de zbor pentru o vacanta la plaja, vara 2018

TOP 10

Destinatii

Costul mediu de zbor (EUR)

Costul mediu pentru şapte zile de cazare la hotel de 3-4 stele (EUR)

1

Atena, Grecia

83

476

2

Paphos, Cipru

134

518

3

Palermo, Italia

140

497

4

Napoli, Italia

145

518

5

Barcelona, Spania

160

777

6

Larnaca, Cipru

165

539

7

Palma de Mallorca, Spania

174

798

8

Nisa, Franta

180

812

9

Heraklion, Grecia

184

749

10

Lisabona, Portugalia

207

777

 

Costuri asemănătoare pentru cazarea în ţară

Există, totodată, români care preferă să meargă la plajă în ţară, în principal la Marea Neagră. Printre cele mai ieftine oferte la hotel de 3-4 stele se numără cele din Costineşti şi din Eforie Nord. O săptămână de cazare ajunge să coste, în medie, 476 de euro, respectiv 497 de euro.

Un buget mai ridicat este de luat în calcul de către cei care vor merge la Neptun, unde costurile pentru şapte zile la hotel de 3-4 stele sunt, în medie, de 560 de euro. Cu variate opţiuni de cazare la hoteluri care menţin aceleaşi standarde, Constanţa şi Mamaia sunt destinaţiile populare pentru un concediu la plajă, pentru care, însă, bugetul pentru o săptămână urcă la 700, respectiv, 770 de euro.

În timp ce bugetul care acoperă cazarea la Costineşti şi la Eforie Nord poate fi comparat cu cel din Atena şi Palermo, o săptămână de odihnă la hotelurile din Constanţa şi Mamaia ajunge la costurile întâlnite în Heraklion, Barcelona, Lisabona pentru servicii de 3-4 stele.

Preţurile menţionate au fost identificate pe site-ul momondo.ro în iunie 2018 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy, cu plecare din Bucureşti, pentru călătorii efectuate în perioada 1 iunie – 31 august 2018.

Costurile pentru o noapte la hotel de 3-4 stele în destinaţiile menţionate au fost identificate pe site-ul momondo la nivel global în iunie 2018 pentru perioada 1 iunie – 31 august 2018. Aceste preţuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *