După nouă ani de absenţă, Festivalul Cerbul de Aur revine cu o ediţie aniversară care va marca două evenimente importante. Invitată la Adevărul Live, directoarea festivalului, Smaranda Vornicu Shalit, a mărturisit că planul este ca evenimentul să continue şi în anii următori.

„Decizia de a relua Cerbul de Aur a fost oarecum de domeniul evidenţei, pentru că se împlinesc 50 de ani de la prima ediţie, din 1968, printr-o fericită coincidenţă în Anul Centenarului, iar aceste două evenimente au avut foarte multă greutate. Ne bucurăm şi de finanţarea venită din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi, evident, exista în TVR, care se mândreşte cu acest eveniment de prestigiu, dorinţa de a relua această frumoasă tradiţie. Sperăm ca festivalul să aibă o viaţă lungă şi sănătoasă de acum înainte. Noi aşa ne-am propus, sperăm să dispunem de toate resursele şi de posibilitatea de a relua această tradiţie pentru o perioadă îndelungată“, a declarat directoarea festivalului. Smaranda Vornicu a subliniat că, pe lângă sponsorizarea obţinută de la ministerul Culturii, restul costurilor sunt suportate exclusiv de TVR din veniturile proprii şi nu din alocaţia bugetară, însă bugetul total investit va fi făcut public la finalul evenimentului.

Smaranda Vornicu a precizat şi că vor exista schimbări faţă de anii trecuţi: „Ar fi nefiresc să ne dorim să păstrăm acelaşi format ca la ediţiile anterioare. În primul rând, pentru că din punct de vedere tehnologic lucrurile au evoluat atât de mult şi nu putem fi opaci la chestiuni precum promovarea online, dialogul online cu publicul nostru, tehnica de scenă.“

Directoarea Festivalului Cerbul de Aur 2018 a dezvăluit şi care au fost marile surprize: numărul mare de tineri dornici să se implice în organizarea festivalului şi rapiditatea cu care s-au epuizat biletele de la categoriile de top, respectiv VIP şi Clubul Cerbul de Aur.
„Am fost foarte plăcut impresionată că o mulţime de tineri au dorit să se implice şi au arătat entuziasm, am văzut în ei bucuria de a face parte din acest proiect despre care unii ştiau destul de puţine. Şi cu biletele a fost surprinzător. Anul acesta a apărut o categorie nouă de abonamente, Clubul Cerbul de Aur, şi am fost uimiţi că în câteva zile au dispărut abonamentele din categoriile de top şi a trebuit să le suplimentăm. Ne bucură acest lucru pentru că înseamnă că publicul îşi doreşte Cerbul de Aur.“ Smaranda Vornicu a vorbit şi despre tatăl său, celebrul realizator TV Tudor Vornicu, omul care a organizat şi prima ediţie Cerbul de Aur.
„E o presiune enormă, îmi doresc ca tatăl meu să fi fost aici, să mă sfătuiesc cu el, îmi doresc să fi avut la îndemână experienţa lui, diplomaţia lui, încăpăţânarea lui de a obţine un anumit lucru aşa cum l-a gândit. Nu ştiu cum m-aş fi împăcat cu perfecţionismul lui, pentru că era exagerat, iar compromisul nu făcea parte din obiceiurile lui. Cel mai important sfat pe care mi l-a dat a fost să fiu un om muncitor şi independent. “

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *