„Dintre toate dulciurile, înghețata este alegerea cea mai sănătoasă și dietetică“, susține nutriționistul Mihaela Bilic

Dr. Mihaela Bilic, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, supraspecializată în psihonutriţie în Franţa, scrie în cartea „ABC de nutriție“ că „Dintre toate dulciurile, înghețata este alegerea cea mai sănătoasă și dietetică“. Poate ne vine greu de crezut, însă medicul explică afirmația făcută.

„Dacă-ți place înghețata, află că acest desert delicios și cremos este făcut din lapte și zahăr. Dintre toate dulciurile – torturi, prăjituri, biscuiți, napolitane – înghețata este alegerea cea mai sănătoasă și mai dietetică. Conține mult calciu, puține grăsimi, puține calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistența ei moale și cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de starea de bine, de aceea o să fii mai satisfăcut dacă mănânci înghețată în loc de biscuiți sau alte dulciuri crocante. Tot consistența cremoasă te îndeamnă să consumi frișcă, smântână, banane, orez cu lapte sau paste cu brâză atunci când vrei ceva bun“, susține nutriționistul.

„Și mai există un secret, înghețata este pufoasă și plină de aer. În procesul de fabricație lichidul din care se face înghețata e aerat, adică injectat cu aer. Tu ai impresia că mănânci mult, când de fapt greutatea e mică și totul a fost umfalt, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Înghețata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, adaugă Mihaela Bilic.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *