Oradea a devenit o destinaţie tot mai atrăgătore pentru cei care vor să petreacă un city break de sărbători într-o zonă care pulsează energie vie într-un peisaj architectural surprinzător. Situată la graniţa de vest a României, la doar 490 de kilometrii de Viena, Oradea a respirat influenţa Occidentului în toate momentele îndelungatele sale istorii. Dovada cea mai spectaculoasă sunt faţadele clădirilor din zona centrală, oraşul fiind inclus în reţeaua Art Nouveau, alături de oraşe ca Barcelona, Bruxelles, Nancy sau Budapesta.

Oradea a devenit o destinaţie importantă pentru turiştii care au descoperit frumuseştea şi obiectivele oraşului plin de viaţă, mereu în transformare şi primitor, fiind tot mai vizitat în perioada sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Crăciun de la Oradea, atracţie pentru turisţi în perioada sărbătorilor

Ajuns la a treia ediţie, Târgul de Crăciun de la Oradea creează o atmosferă specială atât pentru locuitori, cât şi pentru turiştii care ajung în această perioadă în Oradea. „În orice oraş din Europa, din România, în perioada sărbătorilor de iarnă atmosfera se schimbă. Şi e bine să fie aşa. Creează un confort psihic mult mai bun pentru locuitori şi o atmosferă interesantă pentru cei care ne vizitează. În al doilea rând, vrem să punem în valoare ceea ce oraşul are mai frumos. Şi aici, evident, vorbim de Piaţa Centrală a oraşului în care am investit destul de multe resurse pentru a o restaura, aşa cum era ea acum 100 de ani“, ne-a declarat Mihai Jurca, reprezentant al Asociaţiei Visit Oradea. La târg sunt prezenţi comercianţi cu obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, cadouri lucrate manual sau mâncare specifică locului.

Boney M, oaspete special în cadrul programului artistic al Târgului de Crăciun de la Oradea

„Concertele şi momentele artistice pe care le-am pregătit în cadrul Târgului de Crăciun sunt lucruri care te pot convinge să vii în Oradea. Spre exemplu, în data de 17 decembrie, în Piaţa Unirii, vom avea un concert de colinde al trupei Boney M . Dar nu numai asta, sunt concerte de colinde tradiţionale, sunt concerte ale unor artişti locali, cred că această combinaţie de lucruri te poate convinge să faci o scurtă vizită în Oradea“, a mai spus Mihai Jurca.

În această perioadă, municipalitatea a pregătit turiştilor un patinoar în centrul oraşului şi un carusel vertical în care turiştii se pot bucura de o privelişte de sus asupra Târgului de Crăciun. Mai mult, cei care vor ajunge la Oradea, pot merge în cetatea oraşului unde vor găsi reprezentări ale obiceiurilor şi tradiţiilor de sărbători din zona Bihorului, colinde şi mâncăruri tradiţionale – o combinaţie între gusturile româneşti şi cele maghiare.

„Oradea este una dintre destinaţiile frumoase şi necunoscute în acelaşi timp. Este un loc liniştit, este un loc sigur, este un loc curat şi este un oraş plin de dinamism. În ultimii ani, oraşul s-a dezvoltat foarte mult, nu doar pe partea turistică, cât şi pe partea economică. Cred că Oradea este o surpriză la care mulţi dintre cei care ne vizitează nu se aşteaptă. Avem un centru istoric restaurat şi frumos şi avem o resursă care ne diferenţiază de alte destinaţii din apropiere, şi aici ne gândim la apa termală. Relaxarea cu care vine această resursă este importantă, mai ales într-o perioadă în care închidem un an, în care trebuie să ne reuperăm şi trebuie să ne facem planul pe anul care urmează“, a mai spus Mihai Jurca.

Oradea ocupă primul loc în topul Reader’s Digest în ceea ce priveşte oamenii veseli, iar în mediul online a fost votată, în 2014, ca fiind „Cel mai frumos oraş din România“. Anul trecut numărul celor care au vizitat Oradea a crescut cu 17% faţă de 2015 şi a ajuns la aproape 200 de mii.

Când ajungi în Oradea, nu trebuie să ratezi ocazia de a vizita:

  • Piața Unirii
  • Turnul Primăriei
  • Sinagoga Zion
  • Complexul Baroc și Catedrala Romano-Catolică
  • Cetatea Oradea
  • Palatul Vulturul Negru
  • Teatrul de Stat Regina Maria
  • AquaPark NYMPHAEA Wellness and Fun

Blue Air te duce la Oradea în 50 de minute, achiziția din timp a biletului garantându-ți un preț mai mult decât accesibil.

 

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *