De-a lungul sutelor de ani, Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă în comportamentul public, considerând împărtăşirea lor o binefacere. Așa a luat naștere „Cartea regală de bucate“  a Principesei Margareta a României.  
 
Printre rețete de seamă incluse în carte se numără și „Grapefruit cu rom Negrita “, recomandare a Principesei Tatiana Radziwill. „Tatiana, sau Tatian, așa cum o strigăm în familie, are puternice legături de familie cu Grecia. Bunicul ei a fost principele George al Greciei. Tatian mi-a trimis șase rețete, toate originale. Le-a însoțit de o scrisoare, în care m-a avertizat, cu umor, că toate sunt feluri de mâncare „pentru oameni ocupați sau leneși“. Toate gravitează, după cum se vede, în jurul vacanțelor din pitorescul oraș Saint-Tropez, de la țărmul Mării Mediterane“, povestește Principesa Margareta.
 

Ingrediente pentru 2 persoane:

·         1 grapefruit
·         4 lingurițe de zahăr brun
·         4 linguri de rom Negrita (sau alt rom bun) 

Romul Negrita este o băutură produsă în Caraibe, având la bază romul negru caraibian, la care se adaugă mirodenii exotice.

Mod de preparare: 

Încălziți dinainte cuptorul la 180 de grade Celsius. Tăiați fructul de grapefruit pe jumătate. Cu un cuțit special de grapefruit, se desprinde fiecare segment de fruct de pe pielița din jur, fără a scoate fructul din coajă. Puneți jumătățile de grapefruit astfel pregătite într-o tavă de cuptor, cu coaja în jos. Pentru fiecare jumătate puneți două lingurițe de zahăr brun , apoi două linguri de rom. Puneți-le la cuptor și lăsți-le să se coacă timp de 20 de minute. Aveți grijă ca zahărul de deasupra să nu se înnegrească, ci doar să devină maroniu. Siropul care se formează este delicios.
FOTO  momogirl.jp

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *