Nimic nu mă plictisește mai tare decât așteptatul prin aeroporturi între două zboruri. În timpul escalelor nu am stare, locuri să-mi odihnesc picioarele nu prea se găsesc și parcă nici cititul nu prea merge în orice condiții. Este experiența prin care trecem majoritatea dintre noi, însă vestea bună este că există lounge-uri. Aici avem la dispoziție fotolii confortabile sau paturi, mâncare și băutură la discreție, prize, wireless, televizoare, mese de lucru, loc de joacă pentru copii, băi și drmitoare. E drept, nu orice lounge oferă aceste condiții, dar merită să investigăm puțin și să ne răsfățăm atunci când timpul ne permite.

Într-un lounge puteți intra gratuit folosind un card de fidelitate, biletul business sau contra-cost. Dacă rămâneți câteva ore prin aeroport, cel mai probabil veți cheltui mai mult pe mâncare și băuturi, așa că o consider o afacere bună.

Ca să fiu sinceră cu voi, prima experiență într-un business lounge a fost în luna aprilie a acestui an. Zburam spre Sankt Petrersburg și a trebuit să facem escală în noul aeroport din Istanbul. Când am aterizat am dat „error 404 – Location not found“. Am avut impresia că  impresia că ai Turkish Airlines ne-a lăsat într-o pădure tropicală.

Aeroportul Internaţional Istanbul este planificat să fie cel mai mare din lume, cu o capacitate anuală de 150 milioane de pasageri, fiind recunoscut ca noul centru al aviației.

Pe lândă faptul că promite maxim de confort vizitatorilor, am fost uimită să văd că există peste tot locuri de odihnă unde chiar poți dormi, scaune la discreție și prize pentru călătorii plictisiți care vor să se mai joace puțin pe telefon. În plus, Turkish Airlines administreaza în Aeroportul Istanbul 4 saloanele (lounge-uri), 3 în zona de plecăi (departure) și unul în zona de sosiri (arrival).

Atunci cand pasagerii zboara domestic în Turcia, aceștia beneficiază de seviciile Turkish Airlines Lounge Domestic. Când zboară pe plan internațional, beneficiaza de Turkish Airlines Lounge Business și Turkish Airlines Lounge Miles & Smiles. Există, de asemena, un salon în zona terminalului de sosiri Turkish Airlines Lounge Arrival.

Au acces la acest la lounge-uri pasagerii care călătoresc pe zboruri interne (Turcia) ale companiei Turkish Airlines, pasagerii din clasa business, membrii Miles & Smiles (Programul de călător frecvent al companiei Turkish Airlines) Classic Plus care călătoresc în clasa economică, membrii Miles & Smiles Elite și Elite Plus sau memberii Star Alliance Gold care călătoresc în clasa economica pot intra în salon cu membrii familiei (soț / soție și copii) sau un oaspete.

Mulțumirile pentru FOTO merg către Ovidiu Oprea.

 

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *