Cântăreţ, entertainer, prezentator şi actor, Horia Brenciu vorbeşte despre înfiinţarea academiei de arte care-i poartă numele. Aceasta şi-a deschis porţile în august 2019 pentru tinerii care vor să-şi antreneze talentul artistic sub ghidarea celor mai buni specialişti, putând studia instrumente muzicale, să facă balet, teatru sau chiar să practice yoga.

Horia Brenciu le-a dezvăluit fanilor care îl urmăresc pe principalele platforme de socializare care este cel mai nou proiect al său. Este vorba despre „Academia de arte Horia Brenciu”, un loc în care copiii și tinerii își vor putea antrena talentul artistic, oricare ar fi el, sub ghidarea neprețuită a celor mai buni specialiști din domenii diferite. „Porțile vor fi deschise și pentru cei care la orice vârstă, își doresc să învețe un instrument muzical, să facă balet, teatru sau chiar să practice yoga. În curând vom lansa site-ul unde doritorii vor putea afla toate detaliile legate de cursurile și planurile noastre. Am o echipă senzațională de profesori care au experiență în acest domeniu și sper ca împreună să punem bazele unei noi generații care să îndrăgească arta. Primii elevi ai Academiei sunt Mina și Toma, copiii noștri cei mici. Mina iubește baletul, iar Toma nu concepe viața fara tobe. Nu văd o școală mai bună pentru ei decât această Academie”, a declarat Horia Brenciu.

Proiectul, la care Horia a lucrat în ultimul an alături de soția lui, Alice, și colegii de la HB Media Entertainment, a venit ca urmare firească a tuturor momentelor în care artistului i s-au cerut sfaturi referitoare la viața de scenă. „Încă de acum 8 ani, din primul an de Vocea României, am primit telefoane, sms-uri și mail-uri de la părinți, copii, tineri, care îmi puneau tot felul de întrebări legate de muzică, îmi solicitau evaluari sau antrenamente vocale. Mi s-au adresat multe cereri referitoare la comportamentul scenic. Mi-a fost imposibil să dau curs tuturor mesajelor, cu atât mai mult cu cât nu aveam nici setat cadrul pentru o asemenea avalanșă de situații”, continuă antrenorul de la Vocea României.

Pe lângă cursuri legate de muzică, balet, pictură, actorie, fotografie, producție muzicală, încăperile academiei vor găzdui și cursuri de dezvoltare personală pentru copii și părinți sau yoga. În plus, inclusiv Horia va avea propriul curs, de stage coaching. „Toată experiența mea de scenă va fi pusă în practică aici. Cred că dacă vrei să ajungi artist, oricare ar fi domeniul, ai nevoie de talent, dar și de foarte multă muncă și perseverență. Și, peste toate astea, și ceva noroc. Eu pot fi un umil exemplu în sensul ăsta. Nu m-am născut nici prezentator, nici cântăreț, nici măcar producător muzical”, spune Horia Brenciu.

Pentru că vrea să se dedice cât mai mult cu putință noului proiect din viața lui, Horia și-a mutat în același loc și sala de repetiții, și biroul lui. „Voi fi înconjurat de copii toată ziua și cred că asta mă va face mai tânăr și mai plin de viață”, continuă el.

 

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *