„Adevărul“: Ai plecat de acasă la 16 ani, la 20 de ani te-ai mutat din Moldova în România şi ai cunoscut succesul muzical, la 22 de ani te-ai căsătorit şi în scurt timp ai divorţat. Ai făcut atât de multe lucruri până la 26 de ani. 
 
Irina Rimes: Singurul lucru pe care nu l-am făcut a fost să călătoresc.
Nu prea ai timp să călătorşti pentru că ai programul foarte încărcat. Şi acum va fi şi mai încărcat cu „Vocea României“. Cum a venit propunerea de a face parte din juriul sezonului 8?
Nu m-am gândit dacă să accept sau nu, m-am gândit dacă este oportun. Mă aşteptam să mă judece oamenii şi să se întrebe cine sunt eu. Oamenii nu prea ştiu ce se întâmplă dincolo de ecranul televizorului, cine sunt cei care muncesc pentru nişte piese sau producţii. Mi-a fost frică de această judecată dintr-un motiv oarecum egoist. E ca şi când te duci acasă şi te ceartă mama. În schimb, am văzut-o ca pe o mare provocare şi mi-am dat seama că este şansa de a dovedi cine sunt, că ştiu ce fac şi că pot reuşila o scală mult mai largă. „Vocea României“ este un concurs pe care mi l-am dorit.
Cum o să fie antrenorul Irina Rimes?
Eu sunt destul de critică şi înfiptă, chiar dacă nu pare. Sunt aşa cu mine şi cu oamenii la care ţin. Ştiu cu ce vin în acest concurs, mi-am stabilit deja nişte lucruri clare. O să fie foarte interesant. Eu abia aştept să văd cine o să vină la mine în echipă. Vreau să văd oamenii care mă vor, dacă au ochi sclipitori, dacă sunt mai pragmatici, ce aşteptări au de la mine. Mă interesează de mor, sunt foarte curioasă.
Simţi că nu este o luptă corectă, având în vedere că Andra, Smiley şi Tudor Chirilă au o mai mare experienţă în astfel de formate TV?  
Nu, este o luptă foarte corectă. În viaţă învinge cine poate, indiferent cine ai fi şi ce ai avea în spate.  Există multe cazuri de oameni la care nu ne aşteptăm şi ei reuşesc. Nu pentru că oamenii sunt mai buni sau mai puţin buni, ci pentru că au abilităţi diferite. Fiecare antrenor din acest juriu are un atu foarte important, fiecare ştie pe ce să mizeze.
Atuul Irinei Rimes care este?
Mie nu-mi place să vorbesc despre mine, las lumea să vorbească despre mine. Mi-ar plăcea ca acest atu să-l demonstrez în timpul concursului. Îmi place să cred despre mine că am emoţie, reuşesc să o transmit şi ştiu să o scot şi din oameni.
Cum te înţelegi cu ceilalţi antrenori?

Cu unii dintre ei mă cunosc mai demult şi chiar îmi sunt prieteni. Nu mă aştept să mă atace sau să fie răutăcioşi.