Sâmbătă, 19 Noiembrie, este ziua în care ….

  • Celebrăm informația medicală de calitate
  • Specialiști conectați la nevoile părinților explică importanța sistemul imunitar și ce trebuie să facem sau cum trebuie să ne comportăm ca să-l păstrăm puternic!
  • Conștientizăm că ne punem amprenta asupra viitorului și sănătății copiilor noștri încă din prima zi a vieții lor și ar fi minunat să fim pregătiți pentru asta!
  • Aflăm repere în dezvoltarea copilul – fizică și emoțională – ca mai apoi fiecare grijă și fiecare gând să se transforme în pași spre sănătate.

Conferința „Pediatrie pentru Părinți”, proiectul inițiat de Asociația „Din grijă pentru Copii”, primul dintr-o serie de evenimente organizate în București, dar și în orașele din țară, aduce față-n față părinți și medici pentru a face împreună #EducațiePentruSănătateaCopiilor.

Șase specialiști, medici pediatri și psihologi, vor oferi, timp de 5 ore,  piese de puzzle pe care fiecare părinte ar trebui să le cunoască pentru ca mai apoi să-și construiască „propriul tablou” și să poată lua decizii asumate și informate în ceea ce privește copilul său! Informație cu informație, recomandare cu recomandare. Așa se construiește baza unei educații corecte despre sănătatea copiilor.

Evenimentul, coordonat de Conf.Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, este structurat pe două paneluri și are în centru cele mai importante aspecte în dezvoltarea unui copil – sănătatea fizică și sănătatea emoțională:

Primul panel se va desfășura în intervalul 10-12 și este dedicat sănătății fizice a copilului. Medicii invitați, (conf. dr. Mihai Craiu, dr. Alexis Cochino, dr. Victor Daniel Miron, dr. Bogdan Pascu) vor oferi informații despre ce înseamnă sistemul imun al copilului și cum se maturizează el pentru ca, la vârstă adultă, să aibă putere și rezistență. Să știi să faci alegeri pentru copilul tău înseamnă să știi să eviți factori care, inevitabil, dăunează organismului mic, printre ei – tratamente inutile, alimentație dezechilibrată sau o comunicare deficitară cu medicul.

Al doilea panel, desfășurat în intervalul 13-15, are ca temă sănătatea și dezvoltarea emoțională a copilului. Vor fi 2 ore de discuții în care specialiști ((conf. dr. Mihai Craiu, dr. Carmen Truțescu și psih. Diana Stănculeanu) și părinți vor descoperi împreună emoțiile copiilor și vor discuta acest subiect atât de important – grija față de ce simt copiii noștri. Vom afla ce e firesc să simtă ei în etape diferite de vârstă, dar și ce este îngrijorător și bine de pus ”sub lupa” medicului sau a psihologului.

✅ 6 Specialiști renumiți

✅ 5 Ore de discuții cu sens despre sănătatea fizică și sănătatea emoțională a copiilor

✅ 2 Paneluri educative structurate pe nevoile de informare ale părinților

Despre ce vor vorbi:

I. PROVOCĂRILE IMUNITĂȚII. Conștientizare și prevenție în copilărie

Specialiști:

👨‍⚕️ Dr. Alexis COCHINO – Medic primar alergie și imunologie clinică

Dialog despre IMUNITATEA copilului

👨‍⚕️ Dr. Victor Daniel MIRON – Medic specialist pediatrie

Viral și bacterian pe înțelesul părinților

👨‍⚕️ Dr. Bogdan PASCU – Medic specialist endocrinologie pediatrică

Alimentația copilului – efecte în timp

II. Specialiști și părinți – împreună pentru SĂNĂTATEA FIZICĂ ȘI SĂNĂTATEA EMOȚIONALĂ a copiilor

Specialiști:

👨‍⚕️ Conf. Dr. Mihai CRAIU – Medic primar pediatrie

Comunicarea Părinte-Specialist-Copil

👩🏻‍⚕️ Psih. Diana STĂNCULEANU – Psiholog clinician

Suportul emoțional și sănătatea fizică a copiilor.

👩🏻‍⚕️ Dr. Carmen TRUȚESCU – Medic primar psihiatrie pediatrică

Sănătatea mintală a copiilor și a adolescenților. De la prevenție la metode de intervenție curativă.

Participarea la eveniment cu prezență în sală sau online (acces video streaming) se face pe bază de BILET. Prețul unui bilet în sală include acces la eveniment, coffee break și masa de prânz.

Biletele se achiziționează accesând link-ul www.tomtix.ro/9913.

Valoarea integrală a încasărilor din bilete va fi direcționată în fondul Asociației ”Din Grijă Pentru Copii” și va fi folosită pentru proiectele viitoare despre care vom comunica pe pagina @DinGrijăPentruCopii

Evenimentul este organizat de ASOCIAȚIA DIN GRIJĂ PENTRU COPII.

Partenerul PRIETEN al proiectului este SPITALUL VIRTUAL PENTRU COPII.

Parteneri BUCURIE: Napolact Bio, Metropolitan LIFE

Parteneri SUFLET: Dr.Phyto, NEXT

Parteneri Media: Bebeh.ro, Solonaria, Comunitatea Părinți pe Sârmă, Comunitatea Modern Dads, Totul despre Mame, Mamica_de_pici,

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *