Nașterea la SANADOR. Episodul 1: Monitorizarea sarcinii

Dacă sunteți pe blog, probabil știți despre mine că sunt jurnalistă și de un an mama Teodorei.

Pe 23 ianuarie 2023 am întâmpinat-o pe lume pe bebelușa mea, începând cel mai frumos capitol de până acum.

Am ales să împărtășesc pe blog experiența de a deveni mama, perioadă care m-a inspirat să lansez un proiect în colaborare cu SANADOR, unul la care am muncit mai mult decât mi-am imaginat inițial, dar care îmi doresc să fie o sursă bună de informare pentru viitorii părinți.

În următoarea perioadă voi posta pe blog o serie de 5 episoade în care medici specialiști împărtășesc informații esențiale pentru fiecare etapă a sarcinii. Fiecare episod aduce în prim-plan o temă specifică, de la monitorizarea sarcinii până la pregătirea pentru naștere,informații care au la bază cele mai recente studii medicale și anii de experiență ai medicilor invitați.

Să devin mamă pentru mine a fost cea mai frumoasă experiență trăită până acum, dar și cea care m-a forțat să trec la un nou capitol din viata mea – unul care a presupus multă maturizare si asumare. Să decizi pentru viitorul copilului tău este poate cea mai apăsătoare decizie. Dar, pentru mine, să știu că decid având toate informațiile la indemână prin prisma meseriei și având acces la nenumărați specialiști, mi-a dat linistea că voi lua deciziile corecte.

În această serie de 5 episoade, te invit să explorezi alături de mine lumea minunată a nașterii și să descoperi cum să treci prin acest moment cu încredere.

Cuprins primul episod:

Doamna DoctorAlice Barbu – medic specialist obstetrică-ginecologie SANADOR explică în deschiderea primului episod cum ar trebui să se realizeze monitorizarea unei sarcini și cu ce afecțiuni se pot confrunta gravidele in fiecare trimestru.

Domnul Doctor Cătălin Herghelegiu, medic specialist obstetrică-ginecologie, vorbește în primul episod despre importanța asistenței medicale de urgență.

Doamna doctor Emel Nuraltay – medic specialist obstetrică-ginecologie, șefa Secției de obstetrică-ginecologie din Spitalul Clinic SANADOR, explică cele mai importante etape ale sarcinii, aducând în prim-plan aspecte pe care uneori le trecem cu vederea, dar care sunt cruciale pentru o sarcină sănătoasă.

Doamna Doctor Ingrid Gheorghe, medic primar obstetrică-ginecologie explică cum tehnologia modernă îmbunătățește monitorizarea sarcinii.

Conferențiar Doctor Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, directorul Spitalului Clinic SANADOR ne va ajuta să înțelegem mai bine factorii de care ar trebui să ținem cont în această alegere.

Așadar, naștere naturală sau cezariană, ce veți alege? Vă invit să împărtășiți experiențele personale în comentarii.

Și dacă simțiți că informațiile din acest episod ar fi de ajutor si altor mămici, tare m-aș bucura sa dați un share în comunitatea voastră.

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat astăzi a fost că fiecare naștere este o experiență unică. Dar cu informațiile corecte, încredere și sprijin, oricine poate trece prin această etapă cu succes.

În următorul episod aflăm ce urgențe pot apărea în timpul sarcinii. Ne revedem curând!

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *