Am revenit cu al treilea episod din mini-seria de interviuri despre experiența mea de a deveni mama, un proiect altfel decât tot ce am facut în cei 18 ani de presă, unul care îmi doresc mult să fie o sursă de informare pentru viitorii părinți. În episodul acesta mi-am propus să explic cât mai bine experiența nașterii într-un spital privat multidisciplinar.

În momentul în care o mamă aduce pe lume o nouă viață, calitatea îngrijirii medicale face o diferență semnificativă în toată această experiență unică. Pentru mine așa a fost, am avut nevoie de atenție și siguranța că o echipă de specialiști va fi pregătită pentru mine atunci când va veni momentul.

În timpul sarcinii eram întrebată foarte des dacă voi naște la un spital de stat sau unul privat (a doua întrebare era despre celulelel stem, dar poate povestim cu altă ocazie). Și de aici începeau discuții interminabile pro și contra. Mi-ar fi greu să le redau, dar cert este că fiecare dintre cele două variante au avantaje și dezavantaje.

Pentru mine diferențierea a fost făcută plecând de la nevoia mea de predictibilitate (atât cât se putea). Acesta a fost motivul pentru care am ales să nasc la Sanador. Aveam nevoie să știu la ce oră intru în sala de operații, că nu voi aștepta până cineva va avea timp de mine, că am toată atenția pe mine și copil. Ideea că atunci când va veni momentul nașterii voi fi nevoită să aștept pe holul unui spital (așa cum s-a întâmplat în pandemie și înțeleg că se mai întâmplă și acum) și viața copilului meu ar fi fost pusă oricând în pericol, m-a determinat să aleg varianta de a naște la privat. Și, repet, este o decizie proprie. Sunt convinsă că fiecare mamă ține cont de informațiile pe care le are despre cele două sisteme și se bazează pe propria intuiție.

Am ales să nu fac o listă cu avantaje și dezavantaje, pentru că experiențele sunt foarte diferite și aș fi fost bănuită de subiectivism sau reclamă. Dar m-ar ajuta să știu cum au fost experiențele vostre.

Cuprinsul episodului 3:

  • Conferențiar Doctor Doru Herghelegiu, medic primar Obstetrică-ginecologie, directorul Spitalului Clinic SANADOR, explică ce înseamnă și cum funcționează o maternitate integrată în cadrul unui spital multidisciplinar
  • Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie, explică câteva dintre cele mai frecvente cauze de nașteri cu risc și importanța unui spital multidisciplinar în acest context
  • Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie, șefa Secției de Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic SANADOR, explică de ce infrastructura și personalul specializat din cadrul camerei de gardă joacă un rol vital în furnizarea îngrijirii de urgență și în gestionarea situațiilor obstetricale de urgență
  • Ingrid Gheorghe, medic primar Obstetrică-ginecologie, vorbește despre tehnologii avansate și proceduri medicale inovatoare care joacă un rol esențial în diminuarea riscurilor în timpul nașterilor și în îmbunătățirea gestionării cazurilor complexe.

Dacă ați aflat informații pe care nu le știați și le considerați valoroase, tare m-aș bucura să le împărtășiți în comentarii, pentru mine, ca feedback, dar și pentru cei care au mai puțin timp și nu reușesc să vadă în intregime aceste interviuri.

Înainte să închei vreau să mai spun ceva important. Pregătirea pentru naștere este o călătorie importantă și vă rog să o tratați cu toată atenția de care sunteți capable în acele luni, dar vă rog să nu uitați să vă bucurați de tot parcursul ei.

Vă dau o nouă întâlnire în episodul viitor, când vă invit să vizităm și să înțelegem ce înseamnă o secție de îngrijiri neonatale.

Mulțumesc că faci parte din comunitatea mea 🙂

Lizeta

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *