Ultimul episode al seriei ,,Nașterea la Sanador“ îl dedicăm informațiilor despre controale și testări ale mamei și bebelușului în primele luni după naștere. Această perioadă reprezintă o etapă esențială în îngrijirea maternă și infantilă, oferind oportunitatea de a monitoriza și aborda aspecte esențiale.  

Cuprins:

Dr. Cornelia Preda – Medic primar Neonatologie și Șefa Secției Neonatologie a Spitalulului Clinic SANADOR, a explicat în prima parte a acestui episod ce controale ar trebui făcute în primele luni de viață ale bebelușului și de ce sunt acestea atât de importante.

Dr. Florin Ionescu – Medic specialist Cardiologie pediatrică, vorbește despre evaluarea sănătății nou-născutului, un proces esențial care vizează identificarea timpurie a eventualelor afecțiuni sau probleme de sănătate. În cadrul acestei evaluări, se aplică atât screening-uri standard, cât și tehnici avansate de diagnostic pentru a asigura îngrijirea potrivită fiecărui nou-născut.

Nașterea unui copil este un moment extraordinar și transformator, dar călătoria maternității nu se încheie odată cu venirea pe lume a noului membru al familiei. Perioada post-partum, adesea numită „al patrulea trimestru”, este o etapă crucială pentru sănătatea fizică și emoțională a mamei. În această perioadă, este esențial să nu pierdem din vedere importanța controalelor care să confirme că și starea de sănătate a mamei este bună. Toate detaliile ni le-a oferit Dr. Emel Nuraltay – Medic specialist Obstetrică-ginecologie, șefa Secției de Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Clinic SANADOR.

La finalul acestei miniserii de interviuri vă incurajez să povestiți în comentarii cum a fost experiența voastră, ca susținere și inspirație pentru viitoarele mămici care se pregătesc pentru această experiență unică. Cu acest episod, încheiem o călătorie care ne-a purtat prin toate etapele minunate ale nașterii și ale îngrijirii neonatale. Sper din suflet că am reuși să ofer informații valoroase, încredere și inspirație pentru ceea ce urmează.

Mulțumesc tuturor medicilor implicați în realizarea acestui proiect!

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *