Ingrediente:

Pentru paste – spanac (spălat, opărit și făcut pastă în blender), sare, albuș de ou, făină integrală din grâu.

Pentru umplutura pastelor – brânză slabă de vacă (2% grăsime), mărar, puțin ardei gras, sare și piper.

Pentru sos – roșii cherry proaspete fierte și pisate, sare, busuioc, 1-2 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Amestecăm albușul cu făina, sarea și pasta de spanac, până devine un aluat omogen, pe care îl lăsăm 15-20 de minute la temperatura camerei.  Întindem apoi aluatul și îl tăiem în funcție de tipul de paste pe care dorim să-l facem. Putem alege ravioli pe care le umplem cu brânză slabă de vaci (2% grăsime), mărar, puțin ardei gras, sare și piper.

Împărțim foaia de cocă în patrate, așa încât să formezi mici portofele. Punem puțină umplutură în fiecare mic pătrat și împachetăm în cocă, avînd grijă să îl sigilăm pe margini. Indiferent de forma și umplutura lor, fierbem pastele aproximativ 10-15 minute.

Pentru sos se călește la foc mic usturoiul pisat până când începe să își elibereze aroma și devine ușor auriu pe ambele părți (adică 2-3 minute). Imediat, se adaugă roșiile. Se țin pe foc aproximativ 10 minute, timp în care se mai adaugă 3-4 linguri de apă, iar la final busuiocul și sarea.  Adăugăm sosul peste pastele bine scurse.

Poftă bună!

Florin Bălănică, medicul român care a reușit să slăbească 100 de kilograme în 8 luni

Cu peste 20 de ani de experienţă clinică şi peste 45.000 de pacienţi în întreaga carieră, Dr. Florin Ioan Bălănică este medicul care propune o metodă unică de echilibrare a metabolismului în România, metodă bazată pe ştiinţa şi experienţa personală. Aceasta a fost aplicată cu succes pe propriul organism, începând cu perioada în care era obez şi avea aproape 200 kilograme. Medicul român a slăbit 100 de kilograme în aproximativ 8 luni, fără operaţii sau pilule, şi de atunci nu a mai luat deloc în greutate. Pasionat de nutriţie, nutrigenomică şi mişcare funcţională, Dr. Florin Ioan Balanică este membru al Academiei Americane de Nutriţie şi Dietetică.

FOTO skycuisine.net

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *