Alexandru Holicov dezvoltă de 11 ani un proiect prin care îşi doreşte reformarea sistemului de notare din învăţământul românesc. Antreprenorul oferă o altnernativă online, care integrează toate structurile şi funcţiile derulate în invatamant, de la notare şi bonusari ale elevilor, până la managamentul şcolii, al claselor, şi chiar la nivel de coordonare pentru întreaga ţară. În prezent, platforma Adservio are peste 300.000 de utilizatori şi este prezentă în 200 de unităţi şcolare din România.

Creată în urmă cu 12 ani, Adservio este platforma de management educaţional și e-learning care digitalizează educația şi urmărește îmbunătăţirea rezultatelor școlare. Aceasta oferă acces la un catalog digital, plus alte informaţii şcolare complexe, și permite utilizatorilor – profesori, elevi și părinți deopotrivă, din țară și din străinătate, accesul instant, de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Primul pas de înrolare în platformă l-a realizat o școală din Iași, în anul 2009, iar de atunci a ajuns să fie integrată în peste 200 de instituții de învățământ.

O școală conectată la Adservio beneficiază de laptopuri, table digitale, tablete, imprimante multifuncționale sau imprimante 3 D, cam ”tot ceea ce credem că îi va fascina pe elevi, pentru a îi atrage către procesul educațional“, spune Alexandru Holicov, creatorul platformei.

Abonamentele pentru utilizarea catalogului online sunt plătite de părinți și costă lunar între 1 și 3 euro/elev, în funcție de mărimea școlii. Pachetul de plată este în sumă fixă și este suportat individual de părinți, astfel încât rezultă un cost mai mic dacă sunt elevi mai mulți și invers. Instituția de învățământ respectivă nu plătește nimic separat.

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *