Lizeta Oprea > Bucatarie > Reţeta de paste pentru campioni, recomandată de Chef Adrian Şişiu

Reţeta de paste pentru campioni, recomandată de Chef Adrian Şişiu

Reţetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenţie pentru sănătate şi menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi. În viitor, pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz şi cină, ci şi în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă.

Ingrediente

200 grame Barilla Spaghetti Bio No. 5

90 grame roşii cherry

20 grame dovlecei

2 grame usturoi

10 gr muguri de pin

25 grame alune

20 grame ciuperci sălbatice uscate

5 grame baby spanac

30 grame avocado

5 grame fulgi de migdale

20 mililitri ulei de măsline extra-virgin

1 gram sare

0,5 grame piper

Mod de preparare

Timp de preparare : 25 minute | Timp de gătit : 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt. Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, tăierea roşiilor, toastarea alunelor muguri de pin, ce se vor tăia mărunt. Următorul ingredient, ciupercile uscate, sunt pregătire pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado-ul şi dovlecelul se pregătesc pentru tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele Barilla, deja, fierb.

În cele din urmă, adăugăm reţetei de spaghetti şi fulgii de migdale.

Beneficiile ingredientelor

Ingredientele au fost atent selecţionate pentru reţeta concepută în jurul mixului de “Future of the Pasta” şi wellbeing. Produsele alese sunt o excelentă sursă de energie, ce oferă un echilibru nutriţional, un gust delicios şi o textură excelentă.

Aceste ingrediente sunt regăsite, în mod uzual, în dietele recomandate sportivilor. De exemplu: roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu anti-inflamator şi ajută în eliminarea toxinelor, alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine, avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine, nu mai puţin, de 18 amino-acizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine.

Mayaşii sunt de părere că “acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie”. 

Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, foarte bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamin K, fiind esenţial pentru cei care practică activităţi sportive, are acizi graşi de tip Omega 3.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *