Această observaţie reiese din Studiul Anual de Zboruri, în care au fost analizate peste 100 de milioane de preţuri la bilete pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care toţi călătorii par să o aibă: când este cel mai bun moment pentru a face o rezervare?

Să rezerve cu 60 de zile înainte nu este singura recomandare de călătorie pe care românii o pot lua în considerare. Potrivit studiului, marţi este ziua cu cele mai ieftine oferte pentru a zbura, în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ cu sâmbăta, când preţurile biletelor de avion au tendinţa de a fi cele mai scumpe. Pentru a continua să facă economii, călătorii ar trebui să aibă în vedere, de asemenea, că zburând seara pot face, în medie, economii de până la 8% faţă de zborurile din timpul dimineţii, care sunt cele mai scumpe.

Cel mai bun moment pentru a face o rezervare Cel mai ieftin Cel mai scump Economii
Ziua din săptămână Marţi Sâmbătă 11%
Momentul din zi Seara Dimineaţa 9%
Cu câte zile în avans 60 0 34%

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcţie de destinaţie

„Din studiul nostru putem vedea că cel mai bun moment pentru a călători variază în funcţie de destinaţia finală. Pentru românii care călătoresc în Europa cea mai scumpă zi pentru zbor nu este, de exemplu, ziua de sâmbătă, ci vinerea, zborurile fiind, în medie, cu 8% mai costisitoare. Când vine vorba de a plănui o escapadă de weekend avantajoasă, românii ar putea să ia mai degrabă în considerare zborurile într-o zi de joi“, a spus Mircea Giurcă, purtător de cuvânt al momondo.ro

Pe de altă parte, pentru călătorii care sunt interesaţi de o călătorie exotică pe timp de iarnă în Asia, Studiul de Zboruri arată faptul că ar trebui să uite de regula care spune că zborurile de seară sunt cele mai ieftine. În schimb, ar trebui luate în calcul zborurile dimineaţa pentru a găsi cea mai bună ofertă. Zborurile dimineaţa sunt, în medie, cu 8% mai ieftine.

Recomandări de călătorie pentru rezervarea zborurilor internaţionale

  • Rezervă zborul cu 60 de zile în avans pentru a găsi cele mai ieftine bilete – poţi faci economii, în medie, de 34%
  • Biletele sunt, în general, cele mai scumpe în ziua plecării
  • Pentru plecările seara între orele 18:00 şi 00:00 există, în mod obişnuit, cele mai ieftine bilete de avion
  • De obicei, este mai scump să zbori dimineaţa şi la prânz, înainte de ora 15:00
  • Ziua de marţi, în general, este cea mai ieftină pentru zbor
  • Sâmbăta este, în mod obişnuit, cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a zbura cu avionul

FOTO infoverseas.com