În căutarea unui aspect mai tânăr și mai proaspăt, tot mai mulți bărbați și femei apelează la tehnologii avansate de îngrijire a pielii. Printre acestea, laserul CO2 fracționat este una dintre cele mai căutate opțiuni pentru rejuvenarea facială.

Ce este și cum acționează asupra pielii: Rejuvenarea facială cu laser CO2 fracționat este concepută pentru a stimula producția naturală de colagen în zona feței, ceea ce duce la o întinerire constantă pe parcursul a câțiva luni și care durează până la câțiva ani. De ce este atât de eficient? Cu ajutorul unui fascicul intens de energie luminoasă, acest laser distruge stratul exterior al pielii (epiderma) și încălzește pielea subiacentă (dermul), stimulând producția de colagen în timp. Astfel, pielea devine mai netedă, mai fermă și mai tânără.

Ce face laserul CO2 fracționat să se remarce în rândul procedurilor de rejuvenare facială este abilitatea sa de a oferi o penetrare dermică mai profundă decât tratamentele tradiționale. Acest lucru se datorează impulsurilor laser furnizate în modele fracționate, care încălzesc doar mici coloane de țesut de la suprafața pielii, lăsând țesutul înconjurător neafectat. Rezultatul este o vindecare mai rapidă și stimularea răspunsurilor naturale de regenerare ale organismului.

Beneficiile procedurii cu laser CO2 fracționat sunt numeroase. Pe lângă reducerea semnelor vizibile ale îmbătrânirii, aceasta minimizează daunele provocate de soare, cicatricile și liniile fine, îmbunătățește textura pielii și uniformizează tonusul acesteia. De asemenea, stimulează producția de colagen pentru a obține o piele mai fermă și mai sănătoasă, putând să ajute chiar la tratarea leziunilor precanceroase ale pielii.

La Illuma Clinique este folosit Laserul CO2 SmartXide Punto, un dispozitiv cu tehnologie patentată PSD (Pulse Shape Design). Acesta oferă un tratament tradițional de rejuvenare CO2 cu o abordare mai sigură și mai confortabilă, personalizând impulsurile laser fracționate pentru a obține rezultate excelente și pentru a minimiza efectele secundare și timpul de recuperare.

Cum se realizează procedura

Rejuvenarea facială cu laser CO2 fracționat începe cu un consult inițial, iar apoi se aplică un anestezic local pe zona care urmează să fie tratată. Ridurile din jurul ochilor, al gurii sau al frunții pot fi tratate individual sau se poate realiza o rejuvenare pe întreaga zonă a feței.

În timpul procedurii, un fascicul intens de energie luminoasă este îndreptat spre piele. Acesta distruge stratul exterior al pielii (epiderma). În același timp, laserul încălzește pielea subiacentă (dermul), ceea ce stimulează producția de colagen în timp, determinând o mai bună tonicitate și textură a pielii.

Ce simți în timpul procedurii

Pacienții și medicii compară în mod obișnuit senzația experimentată în timpul procedurii cu laser CO2 fracționat cu cea a înțepăturilor de ace. Cu toate acestea, senzațiile experimentate depind în mare măsură de adâncimea cicatricilor și de zona de tratament, precum și de toleranța individuală a pacienților

Ce rezultate se obțin în urma procedurii

Pacienții pot observa schimbări în aspectul lor chiar și după o singură ședință. Pielea va avea nevoie de o scurtă perioadă de recuperare care poate dura până la două săptămâni, dar odată ce trece această perioadă, pielea va avea o textură mai netedă și un tonus mai uniform. Vor începe să se vadă îmbunătățiri, inclusiv:

  • reducerea petelor de pigmentare;
  • estomparea cicatricilor;
  • uniformizarea culorii pielii;
  • diminuarea cicatricilor cauzate de acnee;
  • estomparea ridurilor și a liniilor fine;
  • îmbunătățirea tonusului;
  • uniformizarea texturii pielii.

Rezultatele finale pot fi observate la trei până la șase luni după procedură.

Cât durează procedura

Rejuvenarea parțială a feței cu laser CO2 fracționat durează între 20 și 30 de minute, iar tratamentul întregii fețe durează aproximativ o oră.

Care sunt indicațiile după procedură

După procedură, pielea tratată va fi sensibilă, edemațiată și cu o senzație de ușoară mâncărime. Medicul tău va aplica un unguent pe pielea tratată. Este posibil să iei un analgezic și să folosești comprese cu gheață. În această perioadă nu folosi produse care-ți pot irita fața, cum ar fi produsele cu retinol sau acid salicilic. Evită situațiile care ar putea crește riscul de infecție, cum ar fi folosirea băilor publice. De asemenea, folosește întotdeauna protecție solară.

Cât durează efectul

Pielea se va vindeca în aproximativ 3 zile până la 2 săptămâni, în funcție de profunzimea tratamentului. O piele mai netedă, mai întinsă și cu aspect mai tânăr se va observa după aproximativ 3-6 luni.

Variind de la pacient la pacient și în funcție de regimul de îngrijire și protecție a pielii, aceste rezultate pot dura câțiva ani.

Lizeta Oprea

View all posts

Add comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *